Известие

Collapse
No announcement yet.

Акумулатора в багажника - но с какъв кабел??

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Акумулатора в багажника - но с какъв кабел??

......значи предстои ми закарването на акумулатора в багажника, щото там има повече въздух за дишане - че в тая връзка въпроса ми е следния - каква жица да ползвам до там - минуса съм измислил как да го монтирам, но по жиците съм бос, предполагам не може да се сложи ква да е, и затва питам......дебелина, и прочее....
    "Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTR
    F=M x A - Исак Нютон - amateur.....

Минуса е лесен.За плюса може да използваш кабел за електрожен поне 800А за да ти е сигурна работата.Не знам дали не продават кабели на метър по автомагазините.Също така ти предлагам да го изолираш допълнително с някакъв шлаух, гофрирана тръба защото ако нещо стане в даден момент дето се вика, изгаряш.
    sigpic
    "Lasciate ogni speranza, voi ch'entrate"

Comment

Мда, изолацията съм я измислил, само проблема ми е че не знам какъв кабел да сложа, още повече от къде да го взема.....
      "Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTR

Comment

Не знам, виж в по-големите магазини за електро-инструменти.
        sigpic

Comment

Тва 800А какво ще рече....

Comment

Ампераж.
            sigpic

Comment

Тъй де, знам знака що пее, ама в смисъл че може ли да е по тънък ако пак е 800А

Comment

колега вземи от АР 164 нейния акомулатор е в багажника.
                sigpic

Alfa Romeo 155, 1.8, TS

Comment

Първоначално публикувано от ФЕРАРИСТ Покажи съобщение
                  ......значи предстои ми закарването на акумулатора в багажника, щото там има повече въздух за дишане - че в тая връзка въпроса ми е следния - каква жица да ползвам до там - минуса съм измислил как да го монтирам, но по жиците съм бос, предполагам не може да се сложи ква да е, и затва питам......дебелина, и прочее....
                  За да се застраховаш ползвай кабел от 35 квадрата нагоре,абе най добре земи 50 квадрата(многожилен).
                  Last edited by nikotm; d.m.y г., 21:41.
                  Alfa Mito 1.4
                  156 2.0 155 ex
                  156 sw 2004 1.9 jtd 16v ex

Comment

Първоначално публикувано от ФЕРАРИСТ Покажи съобщение
                    Тъй де, знам знака що пее, ама в смисъл че може ли да е по тънък ако пак е 800А
                    Едно е сигурно, трябва да е многожилен.
                    sigpic

Comment

ами колега нали се сещаш колко е дебел +вия кабел, вземи си по-дебел и няма да имаш ядове
                      както каза колегата по-горе за електрожен ще стане,освен че е важно да е голям ампераж,трябва и изолацията да е добра(противовлажна и противоудърна ,има такива,ШТРВШ ШВПС или ШКПТ примерно)
                      Alfa Romeo 159SW 2.4JTDm/20V 200* коня + 1 магаре зад волана.
                      Ако искаш да си бърз-тръгни сам, ако искаш да стигнеш далеч-тръгни с приятели!!!
                      Горе главата, нищо че е празна...

Comment

гамакабел посещаваш
                        най-скъпия който можеш да си позволиш
                        ако държиш за точно сечение да ти кажа ще трябва да ми измериш дължината на кабела и ще ти го сметна

другото място в сф е ташев

ПП
                        на око с 20 квадрата си в джаза
                        колкото е по-дебел толкова по не ти пука за изолацията
                        другото важно е кабелните обувки, които използваш да могат да поемат този ток

ППП
                        пак аз
                        ако ти се смята те това е формулата
                        A= I*Rho*l/V

Ро на медта е 1.72×10^-8 Ом*M

ПППП минусът изобщо не е лесен както са ти писали колеги
                        оно пак си сака кабел
                        дебел
                        Last edited by търтей; d.m.y г., 00:23.
                        Не о хлѣбѣ единѣмъ живъ будетъ человѣкъ

Comment

Първоначално публикувано от търтей Покажи съобщение
                          ПППП минусът изобщо не е лесен както са ти писали колеги
                          оно пак си сака кабел
                          дебел
                          Сака кабел.Ама него си го прекарва без да му бере грижа.+-а е важен с оглед безопасност.
                          sigpic

Comment

Първоначално публикувано от 1239 Покажи съобщение
                            колега вземи от АР 164 нейния акомулатор е в багажника.
                            Засега ще прибягна до това решение......
                            Търтея нещо ме омота с формули и засега това остава на втори план.....
                            Иначе минуса ще бъде фанат на поне 3 места с жица дето трима мое да се обесят едновременно на нея.....

Comment

Не знам що искаш да го правиш ама такава цифра ще се омоташ за кабели.

Днес гледах кабели за удължител - лелелеле е бати и цените...

Comment

Working...
                              X